16. juli 2020 | Links | Deltag i vores afstemning | SiteMap | LogIn 
Fremadrejser
Krusemyntegade 11
1318 København K

Tlf.: +45 33 22 04 04
sales@fremadrejser.dk

CVR nr.: 18 68 58 76
 Tip en ven
Dit navn:
Din e-mail adresse:
Modtagers mail adresse(r):
Nyhedsmail
Litauen, Vilnius & Kaunas

STEMNINGEN I VILNIUS ER SYD- ELLER MELLEMEUROPÆISK OG DET MÆRKES TYDELIGT AT BEFOLKNINGEN - MODSAT DE ANDRE BALTISKE LANDE - ER TÆT KNYTTET DEN KATOLSKE KIRKE.

Men også i bogstavelig forstand er man tæt på Europas centrum: Europas geografi-ske midtpunkt ligger 25 km nord for Vilnius. Vilnius‘ gamle bydel opleves bedst på en spadserertur. Mere end 1200 bygninger af ældre dato giver - sammen med de mange små butikker, ølstuer og spisesteder - byen en ganske særegen og hyggelig  atmosfære.

Her ligger et at Baltikums smukkeste og ældste universiteter fra 1578, Sct Kasimirs Kirke og det berømte kunstmuseum byens gamle rådhus.


Litauerne har sans for symboler og vil ikke blot glemme fortiden. Derfor kan man blandt det brede udvalg af interessante museer også finde et KGB-museum og Stalins Kirkegård, der en imponerende samling af de statuer, som tidligere prydede byens pladser.

Godt 25 km udenfor byen finder man den smukke middelalderborg Trakai, landets hovedstad i Middelalderen som tidligere var sæde for landets storhertug, men som idag rummer et meget interessant museum.

KAUNAS som ligger ca 100 km fra Vilnius er landets næststørste by og beliggende i et af de mest dynamiske områder af landet, hvor Litauens to største floder, Neris og
Nemunas, løber sammen. Byens hovedattraktion er den smukke Rådhusplads med det 53 meter høje tårn fra det 16. århundrede knejsende i midten. Også „Tordengudernes Hus“ Perkuna Namai på pladsen er en barokperle, som bør opleves sammen med den smukke Katedral i gotisk stil.
 
Har man god tid anbefaler vi en afstikker til kysten hvor man finder havnebyen Kleipeda og badebyen Palanga.

HOTELLER I VILNIUS (BLÅ TABEL).  HOTELLER I KAUNAS (BRUN TABEL)

***Hotel Lietuva,
Ukmerges 20,
Vilnius.

Godt turistklasse hotel i
international standard beliggende centralt i byen ca 10 min fra den gamle bydel. Hotellet har 335 værelser samt flere restauranter, barer og natklub. Nogle værelser er renoveret op til **** standard.                      

***Hotel Centrum,
Vytenio 9/25,
Vilnius.

Centralt nybygget
turistklasse hotel i international standard, som er opført som en del af et forretningscenter. Hotellet har restaurant og bar.

***Hotel Naujasis
Vilnius, Ukmerges 14, Vilnius

Nyrenoveret
turistklassehotel belig-gende ca 10 min gang fra den gamle bydel. Hotellet har restaurant, swimming-pool samt sauna med fitnessfaciliteter.

****Hotel SAS Radisson Astoria,
Didzioji 35/2,
Vilnius.

Centralt beliggende
førsteklasses hotel i hjertet af Vilnius med 61 værelser samt restaurant og bar.
**** Hotel Shakespeare,
Bernardinu str 8/8,
Vilnius.

Charmerende førsteklasses
hotel i hjertet af den gamle bydel. Hotellet har blot 15 værelser, som alle er forskelligt indrettet og dekoreret. Endvidere har hotellet en meget fascinerende bar.
***Hotel Neris,

Donelaicio Str. 27,

3000 Kaunas.

 

Stort moderne turistklasse

hotel i centrum. Alle værelser

med bad/toilet samt TV
*** Hotel Lietuva,
S.Daukanto Str. 21,
3000 Kaunas.

Enkelt turistklasse hotel
centralt beliggende. Alle
værelser med bad/toilet samt TV.
****Best Western Santakos, Gruodzio 21,

3000 Kaunas

 

Nyetableret førsteklasse-hotel med 40 værelser. Hotellet er holdt i antik stil, men alle værelser har moderne faciliteter. Hotellet har et højt serviceniveau og mange faciliteter, herunder swimmingpool og sauna.

 
LogIn Optimeret til Internet Explorer v5.5+      © DanaConsult Management - Tekst & Design